Hoe worden de Xili items gemaakt?

Voordat ik begon met werken bij Xili had ik geen idee hoe het proces van een webshop er eigenlijk aan toe gaat. Ik had er eigenlijk ook nog nooit over nagedacht. Totdat ik bij Xili begon toen zag ik dat het proces uit meer stappen bestaat als dat ik had verwacht.

Stap 1: Inspiratie op doen
Xili gaat mee met de trends. Zo doen wij inspiratie op door goed ons ons heen te kijken en Pinterest af te speuren.

Stap 2: Schetsen
De potloden worden uit de kast gehaald, er gaat geschetst worden! Ook al zijn we niet allemaal tekentalentjes, het uittekenen van de kleding helpt bij het creatieve proces, ook krijgen we dan een beter beeld.

Stap 3: Stoffen zoeken
Op kantoor hebben we veel soorten stoffen liggen. Zo kunnen we deze voelen en de kleuren en printjes bekijken. Dit is zo leuk om te doen!

Stap 4: Tekening in Photoshop
Een technische tekening maken in Photoshop/Illustrator zorgt ervoor dat de fabriek goed begrijpt wat waar moet en welke stoffen waar moeten. Zo maken we een tekening van de voor-en achterkant.

Stap 5: Op naar de fabriek
De technische tekeningen gaan naar de fabriek, daar beginnen ze met het maken van de samples. Tussendoor hebben we geregeld contact en worden de samples opgestuurd.

Stap 6: Sample check
Dit moment is altijd zo spannend, de samples zijn binnen. Dan gaan we kijken hoe de samples zijn gemaakt. Klopt het met wat wij in gedachten hadden? Ook passen we de items om te kijken hoe de maten vallen. Mochten we nog feedbackpunten hebben worden deze doorgezet naar de fabriek en kunnen zij een grote oplage maken.

Stap 7: Webshop
Zodra de grote oplage binnen is, is het tijd om deze op de webshop te plaatsen. Jullie op de hoogte te brengen van onze leuke nieuwe items, onder andere op Instagram (@xili.nl). Dus mocht je onze nieuwe items als eerste willen bewonderen, volg ons op Instagram. 🙂

Stap 8: Bestelling
Mocht je een pakketje besteld hebben, wat natuurlijk super is, komt deze zo snel mogelijk jouw kant op. Ook hebben we er zo veel mogelijk aan gedaan om jouw bestelling te laten voelen als een echt cadeautje voor jezelf. Maar dat is natuurlijk een verrassing!

Achter elk product zit een heel proces wat vaak behoorlijk lang duurt, maar dat maakt het alleen maar leuker zodra je het uiteindelijk in je handen hebt.