Dag op de Xili office

Mijn naam is Ziwei, ik ben 19 jaar en studeer communicatie. Ik loop momenteel stage bij Xili en neem jullie mee in een dagje achter de schermen op het Xili kantoor.

   

09.40: Ik stap uit de bus en kom aan bij het gezellig kantoor in Amsterdam, ik druk op de bel en Jiami doet met een glimlach de deur open: “Hoe gaat het met jou?”

10.00: Jas op de kapstok, kopje thee, laptop voor mijn neus: ik ben klaar voor vandaag! Maar eerst klets ik meestal eventjes bij met de meiden op kantoor, wat echt mega gezellig is. Iedereen is ongeveer even oud waardoor we een goede klik hebben met elkaar.

Zelf studeer ik communciatie en vind het leuk om dat toe te passen in mijn werk bij Xili. Zo schrijf ik persberichten, nieuwsbrieven, blogs (zoals deze!) maar vind ik het ook leuk om mij bezig te houden met vormgeving. Bijvoorbeeld maken van kaartjes, verpakkingen en Instagram stories. Ook mag ik helpen meedenken met nieuwe collecties, hier kan ik mijn creativiteit in kwijt. Moodboards, branding en photoshoots. Er komt van alles bij kijken. Het is allemaal heel divers, maar dat maakt het juist leuk.

12.30: Lunchtijd! Op kantoor lunchen we altijd samen samen. Ik loop naar het keukentje en haal de borden, hagelslag en natuurlijk hummus (een halve kilo is bij ons binnen 2 dagen op, haha). Tijdens de lunch kletsen we wat af. Van vriendinnen, vakantie tot het heerlijke weekend.

13.00: In de middag ga ik verder met het nadenken over de nieuwsbrieven omdat dit belangrijk is voor de marketing en we graag vooruit willen werken. We willen graag creatieve nieuwsbrieven, waar jij ook echt iets aan hebt! Van korting, tips tot een glimlach op je gezicht van oor tot oor. Vaak lijkt het maken van dit soort dingen niet heel veel werk, maar er komt meer bij kijken dan je denk.

17.00: Na de middag hard gewerkt te hebben, is het weer tijd om naar huis te gaan. Wat een heerlijk werkdagje! Benieuwd naar mijn nieuwsbrieven? Schrijf je in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling. Hieronder kun je je e-mail achterlaten.